В Русия отново заговориха за провокации и операции под чужд флаг

...
В Русия отново заговориха за провокации и операции под чужд флаг
Коментари Харесай

В Русия пак заговориха за мръсна бомба, която готви Украйна

В Русия още веднъж заговориха за провокации и интервенции под непознат байрак от страна на Украйна. Руското министерство на защитата заяви в неделя, че са засекли контейнери с радиоактивни субстанции, които са доставени в Украйна от територията на европейска страна.

Целта била да се организира локално замърсяване на регион в един от районите, контролирани от киевския режим, показва ТАСС. Руското министерство на защитата не съобщава нито района, нито европейската страна, от която са пристигнали контейнерите. Инсценирането на локално замърсяване е предопределено за регион наоколо до едно от радиационно рисковите уреди, следени от Киев.

Министерството акцентира, че веществата са доставени със заобикаляне на митническата инспекция.

Според Министерството на отбраната Киев продължава да приготвя провокации преди специфичната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, с цел да упрекна Русия в хипотетично нарушаване на отговорностите по Конвенцията за нуклеарна сигурност по време на специфичната военна интервенция.

Министерството съобщи, че провокацията има за цел да упрекна съветските въоръжени сили, че са нанесли  " безразборни удари " по украински радиационно рискови уреди, които са довели до приключване на радиоактивни субстанции и замърсяване на терена.

Припомняме, че доста взаимни обвинявания бяха отправени в тази посока - радиационно замърсяване - през лятото и есента на предходната година, когато интензивно се оспорваше АЕЦ Запорожие, което провокира и инспекция от страна на МААЕ освен в тази централа, която се намираше под обстрел, но и в останалите нуклеарни уреди, които стопанисва украинския оператор. Твърденията на Русия не се потвърдиха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР